FÖRSTA SKÖRDEN

Nu är det vår i butikernas grönsaksdiskar. Vårprimörerna från årets första skörd har anlänt och just nu trängs morötter, rödbetor, knipplök och färsk sparris i vitt, grönt och violett med den första späda rabarbern. Mixa en fräsch sallad till lunch eller baka en riktigt god paj till fikat. Valet är ditt och möjligheterna många. Det är bara att ta för sig och njuta!

Vego på 30 min, Akademibokhandeln, 249 kr. Tallrik, Cervera, 199 kr. Gjutjärnsgryta, Cervera, 2 449 kr. Handduk, Cervera, 139 kr.
Skärbräda i bambu, Cervera, 449 kr. Havssalt, ICA Maxi, 59,95 kr. Förkläde, Hemtex, 179 kr.

VÅRIG CITRONPASTA MED SPARRIS

4 portioner
350 g spagetti, gärna cappellini, 1 liter vatten, 3 tsk salt, 3 tsk socker, 250 g grön sparris (ansad) delad, 4 msk olivolja, 2 citroner, rivet skal, 1 dl finhackad persilja, flingsalt, 0.5 tsk nymalen svartpeppar, 4 msk riven parmesanost.

Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Koka upp vatten med socker och salt. Skär bort foten på sparrisen. Koka sparrisen tills den är mjuk men ändå har lite spänst kvar, 3-5 minuter. Klyv den på längden. Häll olivolja och citronskal över pastan. Toppa med finhackad persilja, sparris, salt och svartpeppar. Servera gärna med färskriven parmesanost.

Vi reserverar oss för pris- och produktförändringar.
Publicerad: 21 March 2018