GÖR MIG VÅRFRÄSH

En skönare vardag. Det fick tre av Bergviks kunder uppleva i slutet av februari. De vann Bergviks facebooktävling ”Gör mig vårfräsch” och under ett par timmar blev de omhändertagna av några av de professionella människor som jobbar på Bergvik. Två nöjda kvinnor fick åka hem med en ny makeup och massor av tips på vägen. Den tredje kvinnan lämnade Bergvik med en helt ny frisyr.

Från vänster: Ann-Catrin Johansson, Karin Trybom, Camilla Haraldsen.
Facemist, Bodyshop, 195 kr. Facemist, Bodyshop, 130 kr. Shimmerbronze, Bodyshop, 265 kr. Brush-on-radiance, Bodyshop, 240 kr. Browliner kit, Bodyshop, 210 kr. Matte lip liquid, Bodyshop, 195 kr.

Ann-Catrin Johansson fick en vardagsmakeup på Bodyshop av makeup-artisten Elin Andersson.
– Jättetrevligt och mysigt att bli omhändertagen en eftermiddag såhär. Jag sminkar mig själv jättesällan och det känns extra kul att få med mig lite tips hem om bland annat färger som passar mig, säger Ann-Catrin.

Lila är hennes favoritfärg och det fick bli utgångspunkten i sminket.
– Vi bestämde oss för att hålla det enkelt och lila är en färg som klär Ann-Catrin så vi utgick från den och lade till naturliga toner i brunt och laxrosa, berättar Elin. Den naturliga looken är inne men man ska inte vara rädd för att experimentera enligt Elin. Hon valde därför att binda ihop färgen på kinderna med ögonen och valde att använda samma rouge på båda ställena.
– Det gör att det blir en röd tråd i sminkningen som lyfter helheten, säger hon. Hon berättar också att vardagssminkningen lätt kan bli en festlook om man väljer ett mörkare läppstift, lite kraftigare ögonskugga och markerar brynen lite extra.

Ögonbrynspenna, Kicks, 235 kr. Cleanser, Kicks, 350 kr. Primeroil, Kicks, 210 kr. Liquidglow, Kicks, 265 kr. Löspuder, Kicks 149 kr. Contourkit, Kicks, 545 kr. Browgel, Kicks, 235 kr.

Linda Svensdotter makeup-artist på Kicks jobbade fram en ny lyster med makeup på Camilla Haraldsen.
– Trenden är lyster i all hudvård och lystern ska komma inifrån. Vi fokuserade på basen och valde serum och foundation med lyster och förstärkte highlightern med lite extra glitterdroppar, berättar Linda. Att basen ska kännas lika fräsch som den ser ut är något hon är noga med att påpeka.
– Den ska täcka men får absolut inte kännas som en mask, säger hon.

Camilla ger henne högsta betyg.
– Jag är jättenöjd. När jag använt foundation har det ofta känts lite tungt, men inte nu, säger hon. När basen lagts fick Camilla varma toner som ramade in och lyfte hennes blå ögon och glansiga läppar.
– Med lite mörkare färger och mer fransar är detta en makeup som passar dig lika bra på kvällen, säger Linda.

Torrschampo, Lyko, 329 kr. Hårspray, Lyko, 309 kr. Hårvax, Lyko, 309 kr.

Frida Wiklund, frisör på Lyko gick loss rejält med saxen när Karin Trybom fick en ny frisyr.
– Vi har kapat en del hår. Väldigt mycket faktiskt, säger Frida. Det bekymrade inte Karin.
– Jag var helt inställd på att det skulle bli något helt nytt, säger hon. Klippningen gjordes för att få mer textur i håret och en bra grund som är lätt att jobba med varje morgon.
– Jag har förstått att Karin inte är en person som har jättemycket tid på morgonen och då får man hjälpa till. Jag fick också veta att hon varit ljushårig tidigare och tog fasta på det när vi satte färgen, säger Linda.

Efter klipp fick Karin ljusa slingor med skuggningar i botten för att lyfta fram ögonens färg och lite extra glans och lyster med hjälp av torrschampo, spray och olja.
– Jag är supernöjd. Det känns sommarljust och jag har fått så många bra tips av Linda, säger Karin.

Highlighter Miracle Limited Eye Cheek Glow, Rituals, 110 kr. Mascara Miracle 3in1, Rituals, 190 kr. Miracle Bronzing Powder Rituals, 275 kr. Ögonskugga Miracle Duo Eyeshadow, Rituals, 215 kr.
Ögonskugga Miracle Duo Eyeshadow, Rituals, 215 kr. Läppstift Burgundy, Rituals, 175 kr. Läppstift nude pink, Rituals, 175 kr. BlendingBrush, Rituals, 170 kr. BlushBrush, Rituals, 215 kr.

Vi reserverar oss för pris- och produktförändringar.
Publicerad: 21 March 2018