RULLA IN VÅREN

Nu när vinterns grus börjar sopas bort från gator och trottarer killar det lite extra i magen på alla hjulfrälsta. Äntligen är det dags att leta fram sin favoritskateboard, sätta hoverboarden på laddning och byta snören på inlinesen.

GoPro Hero 5, NetOnNet, 2 389 kr. Kickbike, Stadium, 299 kr.
Hoverboard, NetOnNet, 1 490 kr. Hörlurar, Teknikmagasinet, 399,99 kr. Gympapåse, Stadium, 119 kr.

Ska man få en riktigt bra hjulvår och sommar kan det vara på sin plats att titta över sina prylar. Nu är det dags att göra lite service och kontrollera sin egen säkerhetsutrustning. Magnus Claesson, säljare på Stadium och själv inlinesåkare tipsar om vad du bör tänka på innan du ger dig ut på rull.

Skateboard, Intersport, 249 kr. Keps, Carlings, 399 kr. Inlines, Intersport, 999 kr.

• Viktigast av allt är hjälm och skydd. Se över dina skydd och komplettera det som inte passar eller är slitet. En hjälm ska sitta fast. Den ska gå att trä på huvudet men får aldrig tryckas på. Ta hjälp att prova ut istället för att chansa.

• Lyssna på din brädas kullager när du plockar fram den. Skramlar eller låter de behöver kullagren smörjas eller bytas ut innan du ger dig ut och skejtar.

• Rotera hjul på dina inlines. De slits olika fort beroende på var på skidskon de sitter. Roterade du dem ifjol och de är slitna – byt ut dom och välj hjul efter var du tänker köra och hur van du är.

• Ska du köpa nytt? Köp alltid det som passar. Du har ingen nytta av det som du växer i först nästa år.

Hjälm, Stadium, 499 kr. Väska, Stadium, 149 kr. Pennyboard, Teknikmagasinet, 299,99 kr.
Bluetoothhögtalare, Teknikmagasinet, 1 699 kr. Longboard, Teknikmagasinet, 499,99 kr.

Vi reserverar oss för pris- och produktförändringar.
Publicerad: 21 March 2018