VILT PÅ TALLRIKEN

Hösten är de värmande köttgrytorna och de möra söndagsstekarnas tid. Men vad sägs om en saftigt grillad hamburgare gjort på älgfärs och riktigt goda tillbehör. Med en krämig blåmögel-ost, egenpicklade rödlöksringar och klassiska gurkskivor samt tunt skurna tomater och krispig sallad.

Grillpanna, Cervera, 499 kr. Hamburgerpress, Cervera, 169 kr.

Saftig älgburgare

500 g älgfärs, 140 g tärnat bacon, 1 vitlöksklyfta, 1 krm salt, 2 krm malen svartpeppar

Blanda ihop alla ingredienser och forma sedan till burgare. Stek på varje sida i ca 4 minuter för att burgarna ska bli saftiga. Servera med hamburgerbröd och de smarriga tillbehören samt klyftpotatis i ugnen toppat med timjankvistar.

Picklad rödlök
3 stora rödlökar, 3 dl vatten, 1 1/2 dl strösocker, 1 dl ättikssprit 12 %

Mät upp vatten, socker & ättika i en kastrull och låt sjuda upp. När den svalnat så häll över löken och förvara i en burk med lock.

Laga älg och annat vilt, Akademibokhandeln, 249 kr. Kniv, Cervera, 549 kr.
Glasburk med lock, Cervera, 299 kr.

Vi reserverar oss för pris- och produktförändringar.
Publicerad: 25 September 2018