Ett grönare Bergvik

Nu har vi gjort plats för 70 000 bin och Värmlands största solcellspark på taket av Bergvik Köpcenter. Det är två av våra satsningar på Ett grönare Bergvik.         

Sedan 2016 har all el till Bergvik Köpcenter varit miljömärkt och utöver det har vi Värmlands största bergvärmeanläggning. Nästa steg i den satsningen är alltså solceller. Nu finns 2 674 paneler installerade, det innebär att det täcker hela 5 132 kvadratmeter takyta. Anläggningen har kapacitet att leverera energi som motsvarar behovet av hushållsel för cirka 200 normalstora villor eller 400 lägenheter.

Bergvik har dessutom fått nya ”hyresgäster” på taket. Där har vi nämligen gjort plats för upp till 70 000 bin. Förutom att bin producerar honung är de oerhört viktiga för den biologiska mångfalden i vårt samhälle. För att uppmärksamma detta har vi förvandlat två av våra parkeringsplatser för bilar till att i stället vara Bi-parkeringar. P-ängar helt enkelt… En perfekt plats för bin att mellanlanda på, men det funkar lika bra för människor att koppla av i grönskan.

Bergvik Köpcenter kommer att fortsätta med satsningar på hållbarhet – både i det stora och lilla. Ett grönare Bergvik!