Festmat & läskande drycker

Köp helgbubblet på Bergvik.

Långhelgerna närmar sig och det börjar bli dags att förbereda såväl julbord som nyårsfirande. Lyxa till din dukning i skimrande guld. Prova gärna ett nytt recept och skapa nya traditioner! Välkommen hit och låt dig inspireras!

Lyxiga skaldjur och annat gott hittar du hos Feskhandlar’n.
Skål, Hemtex, 59 kr. Vinkork, Hemtex, 39 kr.
Tallrik, Cervera, 129 kr. Djup tallrik, Cervera, 129 kr. Salladsbestick, Clas Ohlsson, 89,90 kr.
Recept från Coop av Lotta Lundgren.

Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten

Ingredienser: 1 dl vispgrädde, 150 g mörk choklad (70 %), hackad, 0.5 finrivet apelsinskal, 200 g mandelmassa, 100 g smält mörk choklad eller 3 msk kakao.

Gör så här: Koka upp grädden och ta från värmen. Smält ner chokladen i grädden och tillsätt apelsinskalet (endast det orangea). Kyl smeten. Rulla ut mandelmassan till en lång rulle, ca 2 ó cm i diameter. Skiva i ca 3 mm tunna slantar och jämna till så att de får rund form. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min eller tills mandelmassan har fått lite färg och rest sig. Låt kallna på plåten. Bred chokladtryffeln lite toppigt på undersidan av biskvierna. Låt stå i kylen 30 min. Doppa i smält choklad eller kakao.

Brieost, Stora Coop, 29,98 kr. Ädelost, Stora Coop, 25,95 kr. Quinoa Snacks, Stora Coop, 21,50 kr. Merci 400 g, ICA Maxi, 68,95 kr.
Recept från Coop.

Mimosa

Ingredienser: 2 dl färskpressad saft av clementin, 1 tsk vaniljsocker, 4 dl mousserande vitt vin, väl kylt.

Gör så här: Blanda clementinsaften och vaniljsocker. Häll upp i fyra champagneglas. Toppa med mousserande vin.

Allt material är framtaget för inspiration. Vi reserverar oss för pris- och produktförändringar.
Publicerad: 13 november 2018