Varde ljus i advent

Mörkret kommer allt tidigare på kvällarna och advent är bara runt hörnet. I dessa tider finns det inget som passar bättre än att börja lysa upp kvällarna med ljus i fina ljusstakar. Nya inspirerande recept till julbaket och doften av uppvärmd glögg är sådant som hör advent till och något som säkert många av oss längtat efter. Vintern kan kännas riktigt kall och mörk, så se till att både lysa upp och skapa en varm stämning. Veckans inspirationsgalleri bjuder på både tips och inspiration till detta.

Cervera, glögg, Blossa, 49 kr. Glöggmuggar, Variera, 39 kr styck.
Cervera, tändstickor, Eldstickan, 99 kr styck. Ljusstake, George Jensen, 899 kr.
Hemtex, konstblommor, 99 kr styck. Cervera, dekorationsbil, House Doctor, 129 kr.
Cervera, änglaspel, Pluto, 89 kr styck.
Hemtex, ljusstakar, 261,75 kr/st. (Ord. 349 kr).
Cervera, adventskalender te, vit, English Teashop, 189 kr. Adventskalender te, röd, English Teashop, 169 kr.
Recept från Stora Coop.
Recept från Stora Coop.

Skånska mjuka frukostpepparkakor 

1. Blanda mjölet med bikarbonat och tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta ihop till en deg med händerna. Plasta in degen och låt vila i kylen under natten. 

2. Dela degen i 20 bitar, använd lite mjöl om det känns kladdigt. Forma till bollar och platta till på en plåt med bakplåtspapper. 

3. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt svalna på plåten. Servera med smör och ost.
Recept från Stora Coop.


Saffransmorotskaka med vit chokladsmörkräm 

1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Vispa lätt ihop ägg, socker och saffran. Rör ner morötter och olja. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten, häll i formen. 

2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim och 15 min. Kontrollera att kakan är torr med en sticka, låt kallna. 

3. Smörkräm: Koka socker och vatten till en temperatur på 118°. Smält chokladen varsamt över ett vattenbad. Vispa äggvita, vaniljsocker och salt med elvisp till ett fast skum. Häll i sockerlagen i en tunn stråle under fortsatt vispning. Sänk hastigheten på vispen och vispa marängen sval, ca 10 min. Klicka i smöret lite i taget under långsam vispning. Tillsätt den smälta chokladen. Fyll en spritspåse och låt ligga i kylen att stelna minst 1 tim. 

4. Dela kakan i 2 bottnar. Spritsa hälften av smörkrämen mellan bottnarna och spritsa ut resten ovanpå. Toppa med granatäppelkärnor.
Recept från Stora Coop.

Allt material är framtaget för inspiration. Vi reserverar oss för pris- och produktförändringar.
Publicerad: 18 November 2019